Yayasan Rauschenberg Melancarkan Geran Perubatan Kecemasan untuk Artis

Yayasan Rauschenberg Melancarkan Geran Perubatan Kecemasan untuk Artis

Yayasan New York untuk Seni dan Yayasan Robert Rauschenberg sedang berkarya untuk membantu para seniman menanggulangi perbelanjaan perubatan.

Hanya pada waktunya untuk berkembangnya virus COVID-19, geran baru untuk artis telah diumumkan untuk memberikan sedikit kelegaan untuk serangan penyakit yang tidak dijangka. Yayasan Robert Rauschenberg, dengan kerjasama Yayasan New York untuk Seni, telah melancarkan program baru untuk bantuan perubatan kecemasan, yang telah dalam beberapa bulan kerja, menurut jurubicara Yayasan New York untuk Seni.

Geran Kecemasan Rauschenberg yang dijangka akan dilancarkan pada akhir bulan Mei atau awal bulan Jun-akan menyediakan seniman visual, artis media, dan koreografer sehingga $ 5,000 bantuan untuk kecemasan perubatan. Pemohon mestilah warga Amerika Syarikat atau penduduk tetap.

Program pemberian itu diwujudkan dalam semangat warisan keanehan Rauschenberg, termasuk usahanya untuk menimbulkan kerumunan sekumpulan artis untuk mencipta kerja untuk hospital-hospital tempatan sebagai pertukaran untuk memberi akses kepada artis-artis New York ke penjagaan kesihatan. Walaupun organisasi bukan untung Rauschenberg Change, Inc. dibubarkan pada tahun 2019, program baru ini bertujuan untuk menjalankan prinsip pengasasnya, kata pengarah Yayasan Rauschenberg, Kathy Halbreich. Program “secara langsung mencerminkan keprihatinan Bob terhadap kesejahteraan pengamal kreatif,” katanya dalam satu kenyataan.

Geran satu kali layak untuk menampung bil dan ujian doktor, ujian, terapi fizikal dan pekerjaan, ubat preskripsi, dan kerja pergigian kecemasan. Penerima geran akan ditentukan berdasarkan keperluan yang ditunjukkan, dan kesan dana untuk membolehkan artis terus bekerja. Dorongan untuk program ini didasarkan pada pengalaman peribadi artis. “Bagi banyak pelukis,” kata Michael Royce, pengarah eksekutif Yayasan New York untuk Seni, “perbelanjaan penjagaan kesihatan mengambil tempat duduk belakang untuk keperluan mendesak lain seperti makanan, tempat tinggal, studio atau ruang latihan, dan bekalan seni. ”

Sumber : news.artnet.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posted by: kahar on